Carola Nylund

Provtagning
Nu var det åter dags igen - ett besök till provtagningen på Kirunasjukhus. Ett besök till provtagningen brukar vanligtvis bara ta några minuter, men denna gång ville både Umeå & medicinmottagningen i Kiruna ha prover vilket resulterade i att sköterskan blev tvungen att fylla 13 provrör med blod. 
 
Jag är inte rädd för blod eller nålar, när en sköterska ska sticka mig vill jag helst se på när nålen går in i huden än att titta bort. Jag varken spänner mig eller känner någon typ av oro, jag är snarare nyfiken på allt som görs. 
 
Sköterskan var väldigt förvånad över att läkarna behövde så mycket blod av mig, men hon berättade dock att hon en gång fått fylla 15 provrör. Men det var länge sedan hon ens hade fått fylla 13. Denna gång ville läkarna se hur mina hjärnvärden, binjure, njur & hjärtvärden, kalium, kalcium, kortisol, HbA1c, hur sköldkörteln fungerar m.m ser ut. Det var så mycket så jag kommer inte ihåg allt. 
 
Hur som helst, 13 provrör är ganska mycket. Efter 12 fyllda provrör började jag känna mig kallsvettig och yr, precis som jag gjorde när jag svimmade i Filippinerna. Hade jag stått upp hade jag nog tuppat av, men nu fick jag ligga på britsen och dricka vatten. Det fungerade vilket var otroligt skönt. Jag är väldigt leds på detta nu. Alltid är det något.