Carola Nylund

Valhaj & sjukdom
Idag var det uppstigning 04.40 och sedan bar det iväg för att simma med valhajar! Vi såg totalt 3 stycken, kanske mellan 6-7 meter långa, det var riktigt häftigt.
 
När vi kom upp ur vattnet och väntade på vår chaufför som skulle ta oss tillbaka till hotellet började jag känna mig yr... Jag lämnade Lisa och Mikaela på en bänk och gick cirka 20 meter bort runt ett hörn för att köpa vatten, och precis när jag kommer ut från cafét svimmar jag på trappen och landar på asfalten... Jag vaknar sedan upp med väldigt många människor som sliter i mig och försöker hjälpa mig på olika sätt. Ena personen masserar min hand, den andra mitt huvud, den tredje sätter upp något i näsan på mig, den fjärde rengör mina sår jag fick på kroppen av fallet & den femte försöker tvinga i mig varmt vatten. Sedan kommer ambulansen och kollar blodtrycket m.m. Personalen vill såklart att jag ska med till sjukhuset men envis som jag är vägrar jag. Jag kan fortfarande inte stå upp, det flimrar för ögonen och allt gungar. Efter en stund kommer Lisa till platsen, hon hade sett en ambulans åka förbi och då lagt ihop 1 + 1! Det är hon som berättat i efterhand om de människor som hjälpte mig. Carola = ambulans.
 
Hur som helst, efter en stund började saker klarna upp lite och då jag inte ville åka till sjukhuset gick ambulanspersonalen med på att jag fick åka tillbaka till hotellet. Efter ungefär 10 minuter i bilen känner jag samma yrsel igen, jag ber chauffören stanna så jag kan lägga mig i baksätet, men kommer knappt ut ur bilen innan benen viker sig och det svartnar igen. Människor stannar efter vägen och försöker hjälpa chauffören att få in mig i baksätet. En killen tar upp en tändare och bränner några växter och trycker sedan de extremt varma växterna mot mina revben? Vet inte riktigt vad det var bra för... 

Nåja. Nu mår jag i alla fall bättre. Men det är synd att det ska behöva ske utomlands, eller över huvud taget. Nu befinner vi oss på Panglao i Bohol, här ska vi bara ta det lugnt och vila upp oss. Jag har bara kunnat ladda upp någon bild idag, nätet är riktigt dåligt här, men ska försöka fixa det tills imorgon.