Carola Nylund

Kuoksu
 
En sväng förbi Kuoksu resulterade i 20 liter lingon! 
 
 
 
 
 
 
 
Indien
Endast 13 dagar kvar till Indien nu!
 
Den 5/10 landar vi i Goa. Vi har gjort lite research om landet och fastnat/blivit förälskade i vissa platser (ni ser stjärnorna som är utmärkta på kartan) En ungefärlig resrutt kommer att se ut såhär: Goa - Kerala (bo i husbåt) - Chennai - Bombay - Jaipur - Varanasi (åka båt på Gangesfloden) - Agra (Tai Mahal, då bockar jag av 3/7 av världens sju nya underverk) - och slutligen New Delhi där vi sedan flyger vidare till Maldiverna.  
 
Denna rutt är dock inte ristad i sten, det enda vi egentligen är säkra på är att vi kommer börja vår vistelse på Palolem beach i södra Goa, samt avsluta Indienresan i huvudstaden New Delhi.
 
Har ni några egna tips på vad man bör se, göra eller undvika i Indien? Kommentera gärna...
 
Blodtrycket
Förra veckan började jag öka min blodtrycksmedicin igen. Vi har bestämt, tillsammans med min överläkare på strokecenter i Umeå, att försöka öka det lite mer aggressivt då det hittills inte gett någon större verkan..
 
För två år sedan, några månader efter min operation i Tyskland, låg jag på intensiven i Umeå och fick via injektion 1mg blodtrycksänkande. Till min stora förtjusning visade det sig ingenting, och efter det har vi periodvis ökat med 2mg och är nu uppe i 12mg! Det är helt otroligt, det skulle jag aldrig klarat tidigare. Då hade jag fått domningar, problem att orientera mig, stå upp samt kunnat få en stroke.
 
Så som ni säkert förstår är detta en enorm lättnad för mig, nu kan jag äntligen äta blodtrycksmedicin. Från att ha 260/180 har övertrycket de senaste två åren gått ner till 200. 
 
Men inte nog med det - för en vecka sedan ökade jag, enligt ordination till 2mg till. I dag vaknade jag dock upp yrvaken och lite svimfärdig, men jag antar att det kan bli så när blodtrycket sjunkit så lågt ner till 151-170/125 för mig! 
 
Nu håller jag bara tummarna att jag vänjer mig med blodtrycket och att det inte (som det brukar) öka till upp till 200 igen. 
 
Tänkt om jag någonsin skulle kunnat leva ett "relativt friskt" liv. Att mina sjukdomar kunnat ge med sig i alla fall lite grand. Då hade jag storbölat. Ingen tvekan på det. Ska försöka dricka vatten så mycket som möjligt, då blir blodet lite tunnare och har lättare att komma igenom mina förträngningar och nå hjärnan
 
Ciao!