Carola Nylund

Palolem, Goa - Indien dag 1
 
I går blev det inget inlägg pga att wifi saknas där vi bor... Just nu befinner vi oss dock på en restaurang för lunch så jag passar på att göra det inlägg som skulle varit i går:

Vi landade i Goa (Indienlight som många säger) vid 14-tiden och tog en taxi (dödstaxi enligt Victor) till ett boende vi förbokat i Palolem. När vi kom fram fanns det bara ett krux - byggnaden var inte färdig än... Vi fick ett rum bakom allt som byggdes, kanske 20 meter från stranden, så helt tokigt var det ändå inte. Ägaren lovade oss att rummet vi tidigare bokat skulle vara färdigt i dag så vi får senare välja om vi vill stanna kvar i rummet vi bor i nu eller byta till det andra.

Varför var inte rummet precis vid stranden som vi bokat färdigbyggd? Jo - i Palolem får det inte finnas rum eller någon form av bostad som inte går att monteras ner (endast byggnader som fanns före 1994 får stå kvar) Detta är något som regeringen bestämt och som alla måste följa. Under lågsäsong monterar de alltså ner allt och eftersom vi kom just i början av säsongen blev det som det blev. Vi är hur som helst väldigt nöjda med rummet vi fått!

Palolem är riktigt fint. Palmerna hänger ovanför stranden och havet, maten är god, människorna trevliga och allt är superbilligt! Något som är unikt från platser jag besökt tidigare är att det strövar kossor lite överallt, t.ex efter gatorna, stranden och i går såg vi till och med en som gick in på en restaurang. Som många säkert vet är kor heliga i Indien och får därför vandra lite var de vill!

Planen för i dag är lite oklar. Vi kommer mest troligt gå runt i området och utforska stället lite bättre. Antagligen kommer vi också bada samt ligga på stranden en stund. Här i Palolem finns det inget som "man måste göra" och vi kommer stanna här i fem nätter så vi har ingen brådska till något. 
 
På kvällen blir himlen lilaaktig, det är hur vackert som helst!