Carola Nylund

Cochin - Indien dag 14
 Idag lämnade vi Munnar och tog oss med buss ner till Cochin igen. För sex nätter sedan var vi i Cochin i en natt, ett stopp innan vi åkte vidare till Allepey, och staden gjorde inget vidare intryck på mig. De sista dagarna har jag varit fast besluten om att när vi lämnar Munnar ska vi åka direkt till flygplatsen och vidare till Bombay, att stanna fler nätter i Cochin är bara slöseri med tid. Men då hände något märkligt - Victor la in sitt veto. Han ville konstigt nog ge Cochin en andra chans och vi började därför leta boende på andra områden än var vi bott på tidigare, staden rymmer ju ändå över 600 000 människor så det fanns några alternativ att välja mellan. Vi fastnade direkt på Fort Cochin, som visade sig vara hur fint som helst! Nu i efterhand är jag tacksam över att Victor var så bestämd över detta.  
 
På kvällen har vi strosat efter hamnen samt ätit skaldjur på en lite finare restaurang. Fort Cochin är mest känt för de gigantiska medeltida Kinesiska Fiskenäten som kantar stränder runt omkring, vi tog några bilder på kvällen när fiskarna bl.a. tog in sig fångst.
 
Här hade jag nog kunnat stanna längre än två nätter men flyget till Bombay är redan bokat. Det är så mycket man vill hinna med, men landet är så stort och det finns inte en chans att hinna se allt vi vill se på bara 5 veckor. Redan nu har man insett att det är ett måste att komma tillbaka till Indien. Så är det bara.