Carola Nylund

Bombay - Indien dag 17
 Vid lunch bestämde vi oss för att ta en taxi till Bombays största landmärke samt Indiens triumfbåge - Gateway of India som byggdes år 1919. Efter en 1,5- timmars taxiresa (trafiken här är hemsk) kom vi fram. Klockan var mitt på dagen, temperaturen 30+ och när vi gick ut på torget gåendes mot triumfbågen kom en person fram och frågade om han får ta en selfie med oss. Klart han får. Konsekvensen blev att vi (på bara några sekunder) stod omringade av flera klungor av indier som alla ville fotografera oss. I början var det roligt, man skrattade - tanken på att människor bokstavligt talat ställde sig i kö för att få en selfie med en var så knasig och absurd. Vi tappade tidsuppfattningen för en stund och insåg sedan att vi stått på samma ställe i snart en timme. Varje gång vi tog några steg bort var det en annan familj med små barn eller liknande som ville ta ett foto, och som de svenskar vi är kunde vi inte bara gå iväg då det kändes oförskämt...
 
Selfie Sir?
Selfie Mam? 
 
Selfie selfie selfie selfie, var vi än vände oss. Små barn som tog oss i handen, föräldrar som ville att vi skulle hålla deras barn i famnen. Tillslut blev det alldeles för mycket. Ni vet att vid större turistattraktioner finns det oftast några "professionella fotografer" som fotar en med själva attraktionen, och tar betalt för det? Precis som The gate of India var nu vi också en attraktion. Vissa indier betalade fotograferna (utan att vi visste om det) för att ta bild på oss tillsammans med dem. Det blev som sagt alldeles för mycket. Det snurrade i huvudet av värmen och var vi än vände oss var det kameror. I stället för att köa för en båttur där man kan se The gate of India från havet hoppade vi in i en taxi och åkte hem. Det kändes som att vi lett så mycket att käkarna skulle fastna i ett onaturligt läge om vi skulle stanna kvar en sekund till. Det kan nog varit det mest galna jag varit med om. 
 
Så dagen var allt annat än normal. Jag måste dock poängtera att alla vi träffat varit otroligt snälla och trevliga, det är bara så tokigt och svårt att förstå varför andra vill ha med två svettiga, smutsiga och aningen lite för solbrända västerlänningar på deras familjefotografier! It makes no sense.