Carola Nylund

Alleppey (backwaters) - Indien dag 8 & 9
 
 
Cruisat runt med vår egna båt bland kanalerna två dagar & en natt i
Kerala nu! Vi har åkt förbi palmer, fiskare, djur, byar, risfält m.m!
 
Högst upp på båten hade vi ett soldäck där vi solade och drack drinkar. På kvällen åt vi middag & sedan blev det sängdags. 

Dagen därpå vaknade vi av en otroligt vacker utsikt och frukost redo på bordet. När båtturen sedan tog slut och vi åkte in till land erbjöd sig ägaren att ta med oss på sin lilla båt genom de mindre kanalerna gratis för att fota & filma med drönaren. På bilderna nedan ser ni hur fint det var.

På väg genom de mindre kanalerna gjorde vi ett stopp vid en kyrka som höll på att byggas, alla byggarbetarna samlades runt Victor då de ville se fotografierna och videoinspelningarna från drönaren. Vi flög även med drönaren över kyrkan och dessa bilder skickade vi till byggarbetarna och prästen.

Alla människor vi mött hittills i Indien har varit otroligt trevliga. De har hjälpt oss att hitta platser, bjudit oss på mat, Chai te, pratat & varit allmänt nyfikna på var vi kommer ifrån. 
 
Här stormtrivs vi.  
 
 
 
#1 - Malin

Hej Carola!
Snubblade in på din blogg då jag och min pojkvän ska till Indien i slutet av januari. Vi ska först till Munnar och tänkte sedan åka till Alleppey och kör en Backwaters som ni gjorde. Vad tyckte ni om den upplevelsen? Bokade ni båt på plats eller hur gick ni tillväga? Något man bör tänka på?
Vore jätte tacksam om du kunde ge oss lite tips :)
Mvh Malin

Svar: Hej Malin, förlåt för sent svar!
Vi började med Backwaters just för att det sedan finns en direktbuss från Alleppey till Munnar, jag vet inte om det finns från Munnar till Alleppey. Backwaters var grymt roligt, det är något man inte bör missa när man är i södra Indien! Vi bokade via Booking.com och jag tror det är smidigast då man sparar lite tid. Vi åkte med Angel Queen Housboat, det är snäppet dyrare men det var det värt.

Ett tips är att köpa ett indiskt simkort, det har hjälpt oss enormt mycket då man kan använda maps, se sin mail m.m. När vi först kom till Goa hittade inte taxichauffören till vårt hotell och när han stannade för att fråga någon svarade många att hotellet stängt el liknande & att de kan erbjuda ett billigare boende. Detta är en vanlig lögn som ni säkert kommer råka ut för. I Indien gäller det också att pruta! Vi brukar halvera priset direkt och sedan möts man oftast någonstans i mitten. Innan jag börjar pruta brukar jag fundera på vad jag tycker varan är värd, och utgå från det. 😊 Och bli inte för uppgiven om ni råkar trampa i koskit, det bringar tydligen tur! 😂
Carola Nylund