Carola Nylund

Sigiriya, Sri Lanka - dag 47 & 48
Efter 3 olika bussbyten kom vi äntligen fram till Sigiriya! När vi checkade in fick vi reda på att vi inte hade AC i rummet vi bokat (Booking.com som vi bokat via hade tydligen skrivit fel på hemsidan) Det var också, som ägaren sa "en fet kille" som precis checkat ut som hade tagit sönder en del av toaletten i rummet vi skulle få. Det fanns heller inget varmvatten eftersom aporna tidigare tagit sönder varmvattenberedaren, och till råga på allt - all elektricitet i byn hade försvunnit. Som tur var kom den tillbaka under eftermiddagen... Nåja det är sånt som händer!

I dag har vi bestigit Lejonklippan! Vi hade ett ganka högt tempo och var helt slut när vi nådde toppen. Utsikten var riktigt bra och det var även en bra träning inför Adam's Peak (Sri Pada) som vi ska gå upp för om cirka 2 veckor! På Lejonklippan fick vi tyvärr inte använda drönaren, så jag har inga bra bilder på själva klippan än. I morgon ska vi klättra upp för ett annat berg där vi förhoppningsvis får använda drönaren, vi kommer då kunna ta några fina bilder på Lejonklippan samt de fina vyerna runt omkring.

Under eftermiddagen hann vi också med en safari i djungeln kring Habarana (cirka 45 kilometer från Sigiriya) Här såg vi vilda elefanter m.m

 ---