Carola Nylund

Maafushi - Maldiverna dag 35 & 36
Nu har vi äntligen landat i Maldiverna! Det känns så härligt bara av att säga namnet - Maldiverna, Maldiverna. Nu är vi i Maldiverna!

"Vi har inte sovit på 36 timmar och är dödströtta, men envis som man är skriver jag här ändå..." Så började jag mitt blogginlägg i går, som dock aldrig publicerades. Jag somnade medan jag skrev det. Det var lite trist, men man får se det på den ljusa sidan - i dag vaknade vi båda upp utvilad och genast pigg på att utforska den lilla ön Maafushi! 

Dagen började, som den oftast gör när vi kommer till en ny plats, med att vi bara strosade omkring. Vi promenerade längs stranden, tog ett dopp, fortsatte promenera, tog ett till dopp, satte oss på ett hak och drack varsin milkshake osv. Havet är kristallblått och sanden pudervit. Vi testade min undervattenskamera och den fungerar bra, vi kommer ta med den när vi ska och snorkla i morgon. På eftermiddagen fortsatte vi promenera längs havet och rätt vad det var dök det upp ett tiotal små baby-hajar simmandes längs kanten. 

Vid skymningen ställde restaurangerna ut bord, stolar och levande ljus på stranden. Ett självklart val att äta första middagen på! Än så länge är Maldiverna fantastiskt. 

 
PS.
När vi under natten åkte till flygplatsen som skulle ta oss från Delhi till Maldiverna kunde vi knappt se 20 meter framför oss p.g.a. en tjock dimma. I dag läste vi bl.a. på Aftonbladet att vad vi antagit var dimma egentligen varit giftig smog som svept in över staden...

"Alla grundskolor i Indiens huvudstad New Delhi håller stängt på onsdagen på grund av giftig smog som svept in över den indiska huvudstaden. Tät, grå smog täcker gatorna i världens mest förorenade huvudstad och många som är ute bär ansiktsmasker eller täcker näsa och mun med näsdukar eller sjalar."

De 6 dagar vi befann oss i Delhi var det blå himmel, sol och inte en antydning till någon större försämring av luften. När vi sedan i går åkte till flygplatsen small det bara till, det var t.o.m smog inne i flygplatsen. I tidningarna läser vi också att den gråa smogen lagt sig som ett täcke över staden, att luftföroreningarna uppmätts till 70 gånger högre än världsorganisationen WHO:s rekommenderade maxgräns samt att läkarna varnar för en akut hälsokris. Skrämmande hur allt kan ändras så fort!

#1 - Bettan

Så otroligt vackert!! 😍

Svar: Eller hur 😀😍
Carola Nylund