Carola Nylund

Gulhi, Maldiverna - dag 40
Nu har vi lämnat Maafushi för den betydligt mindre ön Gulhi där vi ska stanna i 5 nätter. Gulhi är en väldigt lugn ö och vi båda är överens om att både vattnet och sanden är bättre här jämfört med Maafushis. 

Djurlivet i Gulhi verkar riktigt bra, det finns blowfish och under de 30 minuter vi snorklade såg vi också triggerfish och en rocka. När jag hade snorklat klart och steg upp ur vattnet skrek ett spanskt par SHARK. Först trodde jag att de skojade men sen såg jag hur den for förbi mig, mellan mig och stranden... Hajen var kanske mellan 60-70 centimeter lång, så det var ju ingen jätte bjässe, men gud vad jag blev rädd! Så haj finns det också... Vi såg även två gråhäger (tillhör pelikansläktet) som vandrade lugnt efter stranden. På onsdag och ev torsdag ska Victor dyka, det kommer bli riktigt spännande att få höra och se bilder på vad mer som finns där under... Det är ingen som helst tvivel på att vi kommer trivas här!

En liten miss som vi gjorde i dag var att vi inte tog ut några pengar på Maafushi, vi antog att det skulle gå att göra här. Men icke sa nicke, här finns varken ATM eller liknande som man kan ta ut pengar från och inte många ställen tar heller kort. Vi fick bita i det sura äpplet och Victor åkte tillbaka till Maafushi och tog ut pengar där.