Carola Nylund

Colombia - Medellin
 
Nu befinner vi oss i Colombias nästa största stad Medellín - en stad som till stor del präglas av dess historia. Stadens kärna består till största delen av skyskrapor, köpcentrum och ett intensivt nattliv vilket skiljer sig enormt från de två sista veckorna vi kommer ha denna resa då vi kommer vara på en liten ö 70 mil utanför fastlandet. Här i Medellín trivs vi riktigt bra! Trots att det är en sådan stor stad känner vi oss väldigt trygga och alla vi mött har varit trevliga.
 
Idag var vi på museumet Casa de la Memorial! Under hela vår resa tror jag inte vi satt en fot på ett enda museum, helt enkelt för att vi inte varit intresserade, men när vi fick höra om denna visste vi att vi var tvungna att besöka det. Som de flesta vet har Colombia ett förflutet fyllt med droger, karteller, försvunna personer, civilkrig och på Casa de la Memorial fick vi en större inblick i det som hänt... Är man i Medellín är det absolut värt att lägga någon timma här.

Idag har vi också strosat omkring på Zona Rosa som är ett område fyllt med restauranger, barer, nattklubbar, shopping, konst, you name it... Det finns så mycket att se och göra här i Medellin så de sex nätter vi har kommer nog inte ens räcka till. Imorgon ska vi åka upp med cable car till ett berg där utsikten över staden ska vara grym. Vi ska också besöka ett område med färgglada hus som tidigare inte ens lokalbefolkningen kunnat vistas i då det var väldigt farligt... Mer historia imorgon då.

Nu natt! 
 
 
---