Carola Nylund

Colombia - Medellin
  
Idag har vi besökt Escaleras Electricas i Comuna 13, Colombias tidigare mest ökända område för droger och gängkrig. Escaleras Electricas är en väldigt liten del i Comuna 13 som blivit "upprensad" och det har byggts elektriska rulltrappor genom favelorna för att underlätta för de personer som bor där att ha tillgång till resten av staden. Som många andra favelor är detta område väldigt färglatt och fyllt med grafitti, och om man håller sig tilll rulltrapporna är det i dagsläget en relativt säker plats då det är vakter (som faktiskt kommer därifrån) vid varje plattform som är där för att hålla läget under kontroll. Varför de byggt rulltrappor för cirka 5 miljoner dollar på just det området är väldigt luddigt och har många gånger blivit ifrågasatt...  
 
Vi åkte även cable car (som tillhör Metron, det är alltså ingen turistattraktion) som går över resten av Comuna 13, denna byggdes år 2004 därför att människorna som bodde vid bergen och favelorna lättare skulle kunna ha tillgång till sjukhus, skolor, köpcenter m.m.  
 
Kvällen avslutades på Hard Rock Café. Varit en sån händelserik och häftig dag, är helt slutkörd! Har tagit tusen olika bilder och kommer ladda upp mer foton från idag imorgon. 
 
 
#1 - Göran

Fint väder🌞 Victor börjar bli brun😎

Svar: Ja denna gång öveanvänder han inte i solskyddsmedel lika mycket som annars 😂😃
Carola Nylund