Carola Nylund

Vecka 23
 
Hunnit med mycket denna vecka!
 
På måndagkväll 29/5 kom jag och Victor fram till Piteå där vi skulle stanna två nätter. Dagen därpå (efter en iskall natt i torpet) strosade vi runt på stan, jag var hos frisören, vi åt thaimat och det blev film-mys på kvällen. 
På onsdag eftermiddag tog vi sikte tillbaka mot Kiruna, jag hade nattjobb fram till fredag. Innan vi passerade Luleå gjorde vi  ett litet stopp på storheden, och hux flux hade jag impulsköpt en ny kamera... En kamera var dock ett måste då min andra gick sönder i Bolivias djungel... 
 
På lördagkväll var det spel, dryck och slutligen krogen. Det var nästan två år sedan jag var där sist, otroligt vad tiden går fort!
 
Söndag packade jag och Victor vår fiskeutrustning och tog en 2 kilometer lång promenad upp till en sjö vid Laukkuluspa. Det var lite svårt att ta sig ut från land till isen då det var vatten runt sjön men ute vid pimpelhålen var isen cirka 30-40 centimeter tjock. Det blev ingen fisk, det blåste och var dessutom iskallt. I juni... Otroligt synd då detta var den sista pimpelturen denna vår. Vi värmde oss vid elden, grillade korv och fick glatt gå hem igen. Söndag väntades också nattjobb.