Carola Nylund

Chile - Santiago de Chile
 
 När vi åkte med Hop on Hop off bussen i torsdags glömde personalen där att stämpla våra kort så vi kunde glatt åka med dagskorten idag också. Vår första anhalt blev parken Santa lucia hill som vår receptionist rekommenderat att vi skulle åka till. Parken var stor, grön, vacker och nu i efterhand med allt för många plattformar och trappsteg. Jag och Lisa promenerade upp till den högsta punkten, tog några foton och på vägen ner såg jag en kyrka som jag ville fotografera... Jag sa till Lisa att vi syns där nere, genade genom en liten uppförsbacke och kom fram till kyrkan. Jag insåg nästan direkt hur dumt det var att säga där nere då det var hur många "där nere", plattformer och gångar som helst där. Vi tappade genast bort varandra och sprang bokstavligt talat runt som yra hönor i över en timma sökandes efter varandra. Tillslut var jag tvungen att sätta mig ner på en bänk i skuggan, solen var gassande het och jag började få lågt blodsocker, och då kom en vakt fram till mig och frågade om jag var Carola. Vakten pratade nämligen med en annan vakt via walkie-talkie som var med Lisa. Så vi återförenades tillslut. Vakterna måste verkligen ha tänkt turister, turister, turister... Eller blondiner, ja något av det iaf!
 
Efter parken tog vi Hop on Hop off bussen till ett stort köpcenter där vi åt lunch/middag och gick sedan igenom ett dussintals affärer. Detta är det första bra köpcentret vi sett i hela sydamerika! Vi ska åka dit fler gånger.
 
Nu på kvällen kom hungern smygandes och vi sprang över gatan till macken och köpte två varmkorvar. Vet inte om det var en så bra idé, Lisa började genast dra dåliga Biltemakörv skämt... Har en känsla av att jag kommer få höra flera sådana denna resa. 
 
Nu är det läggdags. Trevlig helg!