Carola Nylund

Argentina - Patagonien, Bariloche
Sista dagen i Bariloche!
 
Efter mycket tjorv och hattande på busstationen fick jag äntligen tillbaka mappen med mina försäkringar, intyg om mediciner och det viktigaste av allt - vaccinationskortet som bevisar att jag är vaccinerad mot gula febern som gör att jag får åka in och ut i Bolivia samt Colombia. Pust. Blev faktiskt hyfsat skakig idag när vi kom till busstationen under dagen och ingen visste vad jag pratade om. Men nu är det i alla fall löst och imorgon beger vi oss till Santiago som är Chiles huvudstad!
 
Idag har vi också bokat resan La Paz (Bolivia) - till Cartagena i Colombia där vi ska möta upp Victor. Vi bestämde oss att ta flyget dit, skulle vi åka buss skulle vi varit tvungna att åka halva bussrutten vi planerat att åka under de fem veckorna vi kommer vara i Colombia med Victor, och att åka den sträckan två gånger skulle kännas lite trist. Hur som helst, flygtiden dit är riktigt knasig. Galet höga priser om man tar en resa med kortare flygtid än 20 timmar och det finns heller inga direktflyg (skulle det finnas skulle det knappt ta mer än 2 timmar..) Så vi har nu bokat den billigaste som vi kunde hitta som låg på cirka 3000 kronor/person som åker via Mexico City --> Bogota --> Cartagena. Alltså en flygresa på mer än 20 timmar... Sjukt att det kan kosta så mycket att åka flyg mellan två länder som ligger så nära varandra.
 
Men men. Idag har vi också packat och fixat lite småjox. Vi var nyss på en supermarket och köpte massa smörgåsar vi ska ha inför den långa bussresan. Kyligt och kallt väder här men i Santiago ska temperaturen vara över 30 grader så vi har bokat ett hotell med pool! Ska bli skönt att få lite värme. Blir dusch och läsa klart boken Playground av Lars Keppler ikväll. Imorgon ska vi gå lite på stan, äta och sedan hoppar vi på bussen klockan 14.00!