Carola Nylund

Colombia - Santa Marta
 
Idag har vi strosat runt på torget och efter havspromenaden i Santa Marta! S.M är inte en speciellt stor stad så det känns som att vi redan nu sett de mesta som är värt att se här. Imorgon ska vi ta bussen över dagen till grannbyn, vi åkte genom den igår när vi åkte hit, den såg riktigt fin ut och är nog i alla fall värd en dagstur. Vattnet här är mycket finare än i Cartagena och ett dopp i havet är ett måste innan vi beger oss vidare in mot landet till San Gil.
 
På eftermiddagen tog vi ett dopp i takpoolen, riktigt lyxigt! Kvällen gick vi och åt på en restaurang som låg på en riktigt mysig tvärgata här i S.M.
 
Idag har vi också kommit överens om en reserutt: Santa Marta - San gil - Meddelin - San Andres och slutligen tillbaka till Cartagena där vi flyger hem till Sverige. Vi har bokat flyget till San Andres från den 6 mars t.o.m den 19 mars, det är en ö mitt ute i det karibiska havet med kritvit strand och turkosblått vatten. Ön är med andra ord en perfekt plats att avsluta vår 5 månader långa Sydamerikaresa på! Om Victor skulle fått bestämma hade vi åkt till San Andres redan nu och stannat där tills vi åker hem till Sverige... Men att stanna på en enda ö, som dessutom är närmare Nicaragua än Colombia, i 4 veckor känns lite overkill. Så Victor fick bita i det sura äpplet och faktiskt acceptera att vi vill se lite mer av Colombia än en ö cirka 80 mil utanför fastlandet när vi faktiskt är här i Colombia.
 
 För övrigt är solnedgången helt underbar i S.M!