Carola Nylund

Colombia - Cartagena
 
Andra dagen i Cartagena tog vi en guidad tur genom och runt staden. Vi besökte bl.a.slottet San Felipe, utsiktsplatser och det mest kända fortet.
 
År 1984 klassades Cartagenas fästningar, hamn och monument av Unesco som Colombias första världsarv och enligt Lonely Planet är Cartagena 1 av de 15 måsten att besöka i hela Sydamerika...
 
Idag blev det en slappdag vid poolen. Imorgon ska vi försöka ta oss till en gammal vulkan där kan man bada i leran, det ska vara väldigt turistigt men ändå en väldigt speciell och rolig upplevelse som man inte kan göra på allt för många ställen.

Ett stort minus här i Cartagena måste vi säga är försäljarna.. Dem är extremt jobbiga, påträngande och gör allt för att tjäna pengar. De kan följa efter en hur långt som helst, flera hakar på, och tillslut blir det riktigt obehagligt. Aldrig varit med om något liknande, det spelar ingen roll hur många gånger man säger nej för de accepterar inte det. I förrgår på kvällen gick vi även förbi en tiggare och när vi inte gav honom några pengar började han ropa och gå precis bakom oss. Han sa att han visste att vi hade pengar på oss då vi precis kommit ut från supermarketen. Han var riktigt läskig och flåsade oss i nacken ända fram tills vi kom fram till vårt hotell. Huva när det dessutom var mörkt ute, man vet ju inte vad han skulle kunnat göra. Trist då Cartagena annars är en så fin stad.