Carola Nylund

Colombia - San Gil
Känns som att vi haft fullt upp idag men kan dock inte komma på vad det är som sugit musten ur en. Victor gick och gymmade på morgonen medan jag och Lisa fortfarande sov, vi vaknade sent och tog en lunch, gick hem o tog ett dopp i poolen + spelade kort, tog en tupplur, gick ut och åt på vår favorit restaurang (blev salladen igen) och sedan åter hem för att spela kort... Men det är ju semester, ibland kan det vara skönt att inte göra något speciellt. Imorgon checkar vi ut från hostlet och tar nattbussen mot Medellin där vi ska spendera 6 nätter, kul att få känna av lite storstadspuls innan vi beger oss 70 mil bort från fastlandet till ön San Andres!
 
 
 
 
Colombia - San Gil
 
Tog bussen till grannbyn Barichara idag! Barichara anses vara den vackraste staden i Colombia och här promenerade vi längs de snäva gatorna som kantades av kolonianska hus och colombiansk arkitektur. Vi besökte en kyrka, kikade in i de små butikerna som fanns samt tog en fika på ett litet café på torget! Riktigt mysigt, diggar San Gil och dess omgivning riktigt mycket. Även maten här är i toppklass, på kvällen åt jag en av de bästa salladerna jag någonsin ätit - prawn med blue cheese, mango, nötter rödlök och bröd. Vill man äta gudomlig mat under sin resa kan jag starkt rekommendera Colombia! Köttet här är dessutom överlägset bäst i de länderna vi besökt i Sydamerika. 
 
  
Colombia - San Gil
 
Idag hoppade både Lisa och Victor Bungyjump! De åkte upp 70 meter och slängde sig ut över kanten ner mot bäcken som forslade under dem... Känns som att jag har den tuffaste vännen och pojkvännen någonsin. När jag stod där nere och kikade upp fick jag faktiskt ett sug på att göra det själv, är dock så höjdrädd så mitt hjärta hade nog inte klarat av det! Sedan var det ungefär 30 punkter på formuläret jag skulle varit tvungen att ljuga om ang. sjukdomar för att ens få åka upp dit... Vanligtvis brukar det trigga mig men nu var det faktiskt höjdrädslan som satte stopp. Grymt jobbat av Victor och Lisa i alla fall! Det firade vi med en stek + pommes på kvällen.
 
 
 
Bilder från igår när vi var på ett litet café här i San Gil. Jag (som inte dricker kaffe) var tvungen att testa det, om man inte dricker kaffe i Colombia är det som att man aldrig ens varit här! 
 
 
Två bilder från lotteriet igår. Lite roligt med en engelsk filmkväll, det är en gång i månaden för att lokalbefolkningen ska ha chans att lära sig engelska på ett roligt sätt! Tycker det är en bra ide, verkligen något som resten av Sydamerika borde apa-efter..