Carola Nylund

Adam's Peak, Sri lanka - dag 60
Så kom dagen D som vi längtat med skräckblandad förtjusning till sedan vi landade i Sri lanka. Nu var det dags att vandra upp för Adam's Peak! (2243 meter över havet) Högst upp på toppen finns en hålighet i berget där ett meterlångt fotavtryck sägs finnas... Detta fotavtryck gör berget till en helig plats för fyra olika religioner - muslimer och kristna tror att det var här Adam tog sitt första steg på jorden efter att ha blivit utslängd ur Eden, hinduer tror att fotspåret kommer från Shiva medan buddhister menar att det var Buddha själv som var här. Många människor som tillhör dessa religioner vallfärdar därför till toppen... 
 
Vi började vår klättring upp för berget klockan 02.00 på natten då vi ville se soluppgången från toppen. De första 20 minuterna var relativt plant men när de 5500 trapporna man skulle gå uppför sedan kom insåg man verkligen vad man gett sig in på. Det tog cirka 3 jobbiga timmar för oss att nå toppen, men det var det värt! Vädret var väldigt klart och soluppgången var otrolig. Vid 6- tiden på morgonen tog vi oss an de 5500 trapporna igen men nu gjorde både sig mitt knä och foten (som inte blivit helt 100 sedan stukningen för 2 veckor sedan) göra sig påmind. Att vandra nedför berget var betydligt jobbigare för mig än att gå uppför och dessutom var benen redan rätt möra efter att ha gått hela vägen upp... Hur som helst, efter 7 timmar och cirka 11000 trappsteg senare var vi klara och känslan efteråt var fantastisk. Åker man till Sri lanka är detta absolut något jag rekommenderar att göra! 
 
Nu har vi lämnat bergslandet och befinner oss vid kusten i Mirissa. Vi har 8 dagar kvar av resan och vi ska spendera dessa dagar med massvis av sol och bad!