Carola Nylund

Julen
Denna vecka har, som för de flesta, gått i julens tecken. Vi har bl.a. haft uppesittarkväll, ätit god mat & spelat julklappspelet. På julaftonsdagen hämtade vi också upp min lillasyster Kamilla från flygplatsen, hon bor i Stockholm och har inte varit uppe i Kiuna på cirka 4 år! Vi hade planer på att åka till Abisko så hon kunde kika på vår gamla lekstuga som vi har byggt om till ark, det blev dock inte av då hon fick influensa och blev sängliggande de sista dagarna hon var här. Riktigt trist men det är sånt som händer... 
 
Trots att jag jag pyntat hela lägenheten, spelat julmusik och haft en riktigt bra jul inföll sig aldrig den där riktiga mysstämningen som jag hade hoppats på. Jag trivs nog inte här under den mörka och kalla perioden, jag fryser hela tiden och tänker mest på den där känslan man får när man kliver ombord på ett flygplan och reser bort. Jag vill bort, resa var som helst, och nu föll lotten på Filippinerna som jag aldrig besökt tidigare. Denna gång blir det en lite kortare tjejresa med Lisa, 3 veckor i februari (att missa våren här är inget alternativ) Jag kommer nog börja packa resväskan vilken dag som helst, det känns bra att göra det även fast jag vet att jag kommer slita upp allting ett flertal gånger innan avresa, och som vanligt göra klart allt i sista minuten. För mig krävs det ju dessutom lite mer planering än för de flesta andra, då halva väskan ofta går åt till mediciner m.m. Men det ska bli roligt, riktigt roligt. 
Unawatuna & Galle, Sri lanka - dag 68 - 70
Från Unawatuna gjorde vi en dagsutflykt till Galle som är en av de äldsta städerna på Sri Lanka. I Galle vandrade vi på de tjocka stadsmurarna från 1500-talet och även efter de snäva gatorna som kantades av holländsk arkitektur samt kolonianska villor. Vi såg barn spela cricket på gräsmattan, åt på en av de bästa restaurangerna innanför murarna, tog ett fika på ett litet cafe samt kikade in i lite souvernirbutiker! Är man i södra delen av Sri Lanka är ett besök i Galle nästan ett måste, det var riktigt fint att strosa runt där!
 
Men men... Detta är sista dagen under resan och just nu väntar vi på taxin som ska ta oss till flygplatsen! Det känns trist att resan är slut, det har varit otroliga 2,5 månader, men det känns samtidigt roligt att få komma hem till snön samt allt som har med julen att göra. Förra året var jag inte hemma under julen så det ska bli roligt att få julpynta. 
Galle
Snorkling med fiskar, koraller och ett vrak. Dålig sikt och inte mycket till djurliv.
 
Unawatuna, Sri lanka - dag 64-67
Just nu befinner vi oss i byn Unawatuna, som också är vårt sista stopp under denna resa. Unawatuna ligger i den södra delan av Sri lanka och är en av landets mest omtyckta badorter. 
Unawatuna beach
The Lodge hotel Unawatuna
Styltfiskare
-