Carola Nylund

Resor
 
Här kommer en liten update på den något allt mer sömniga bloggen:
 
P.g.a. den redan bokade resan till Indien, Maldiverna och Sri lanka till hösten tackade jag nej till jurisprogrammet på Umeå universitet. Det känns som det rätta beslutet att göra, jag är nog inte redo att släppa de ofta spontana resandet samt en stor del av våren än. Jag kommer antagligen söka nästa år igen, då har jag förhoppningsvis kunnat smält allt, men det får framtiden utvisa.
 
Idag är det exakt 56 dagar kvar tills vi åker på den 2,5 månader långa resan. Jag har redan börjat packa min ryggsäck, jag vet ju exakt vad jag kommer ta med mig, men jag vet samtidigt att väskan ändå kommer packas om ett antal gånger innan avfärd. 
 
Vi har också bokat en resa till Krakow, som vi åker till om exakt 2 veckor. Att resa till Polen kom lite som en överraskning för oss båda, men vi hittade ett par riktigt billiga flygbiljetter och vi kunde inte motstå. Vi har bokat ett hotell bara ett stenkast bort från gamla stan och jag är säker på att det kommer bli en oförglömlig resa. Krakow ska tydligen vara otroligt vackert med sina trånga kullerstensgränder, kaféer, restauranger, barer, marknader, museum samt de judiska kvarteren Kazimierz.
 
Som de flesta som åker till Krakow kommer vi besöka Auschwitz - Birkenau. Jag har tidigare besökt arbetslägret Sachsenhausen strax utanför Berlin, men av de personer jag pratat med som besökt bägge har sagt att Auschwitz-Birkenau är 100 gånger värre. Trots att det antagligen kommer vara något av de mest fruktansvärda jag kommer uppleva har det alltid stått på min att göra lista. Och om 2 veckor kommer jag kunna bocka av det. Kommer mer om det senare.
 
Inför alla resor vi ska åka på har Victor köpt en drönare. Den är riktigt liten, lite större än en handflata, men tar otroliga bilder. Den har en maxfart på 50 km/h och kan utan problem åka två kilometer rakt upp i luften. Helt otroligt. Nedan lägger jag några bilder som vi tagit över Kiruna, dock inte de bästa då vi fortfarande håller på att lära oss om den, men en liten förhandsvisning i alla fall. Ser speciellt fram emot att ha den i Maldiverna. 
 
Nu blir det jobb, jobb och jobb. Jag hoppas också på att få göra en fjällvandring samt åka upp till arken i Abisko en sväng. Det ska nog hinnas med.