Carola Nylund

Vecka 38/39
Om 29 dagar flyger vi till Rio de Janeiro!
 
Vanligtvis brukar jag vara sen med allting men nu har jag faktiskt tagit tag iallafall med sjukhus joxet. Jag var igår på medicinmottagningen och beställde 8 lådor med insulinpoddar (80 stycken), 10 lådor med Libre sensorer,  80 insulinampuller, ett nytt intyg & skrift om alla mina sjukdomar, en extra Omnipod pump & nya recept på flexipen, stesolid m.m. Det blev en hel del. Allt sånt tar tid och måste ju beställas... Så är hyfsat nöjd med att jag tagit tag i detta i tid. Nu måste jag bara hitta en stor väska där allt får plats i!
 
Förra söndagen började jag sänka blodtrycket. Det har gått riktigt bra! Ihelg visade min mätare mellan 130-150 i övertryck, vilket jag inte haft på de senaste fem åren. Helt otroligt om den visade rätt, isåfall betyder det att jag kan ha ett normalt blodtryck utan att få infarkter, villket jag aldrig trodde jag skulle kunna. Kirurgen Peter Vajkozy från Berlin sa att jag borde ha cirka 170 resten av livet så jag hade verkligen ställt in mig på det. Men om det skulle fungera att ha ett normalt tryck vore det ju fantastiskt!! När jag var på medicinmottagningen igår och fixade allt inför resan bad jag dem ta ett blodtryck, fast då visade det sig att jag hade 190, men det kan ha berott på att jag var stressad. Håller verkligen tummarna att det var så. Jag har också tagit ett HbA1C (som visar hur mitt blodsocker varit de senaste två månaderna) vilket visade 79.  Sämre än jag hade sist men ändå mycket bättre än jag haft förut. De mätte också mitt Albumin i urinen som visade kring 300 (man ska inte ligga över 3.) Ett tecken på dåligt fungerande njurar. Nåja, allt kan ju inte bli bra direkt. 
 
 
Efter medicinmottagningen åkte vi upp en våning till blodcentralen. Victor har bestämt sig för att börja donera blod men efter att ha läst broschyren om vilka som får donera fick vi snällt åka ner till bilen igen. Man får nämligen inte lämna blod om man tatuerat sig inom de senaste sex månaderna (Victor tatuerade sig förra veckan) & man får heller inte varit i något tropiskt land de senaste sex månaderna (vi har varit i både Mexico o Thailand de senaste månaderna..) Så sköterskan skrattade och bad Victor komma tillbaka när han levt klart livet. Otroligt trevlig sköterska!
 
Igår bokade jag och Lisa vårt boende första veckan i Rio. Skönt att veta var man ska vara när man kommer
dit, och att kunna ställa om sig innan man börjar flacka vidare. Vi kommer börja i Ipanema.