Carola Nylund

Brasilien - Paraty
Idag gick vi på stan och köpte en ny telefonladdare. Jag kunde heller inte motstå en liten gummihandväska från Havaianas som jag gått runt & spanat på i några dagar. Köpsuget blev för stort. För mig är denna handväska väldigt praktisk då den passar perfekt som förvaring för mina diabetestillbehör. Jag kan ha både Libren, handenheten till min insulinpump, börsen där m.m. Den skyddar även mot smuts & väta, sedan skadar det inte att den dessutom är supersöt! 
 
Innan jag fick diabetes använde jag nästintill aldrig handväska. Det fungerade helt enkelt inte då jag alltid slarvade bort den + alla tillbehör som var i. Kan verkligen inte understryka att det verkligen inte var min grej. Sedan, för sju år sedan tror jag det är nu, fick jag diabetes typ- 1. En livslång sjukdom där jag alltid måste tänka några steg före, där jag måste ha med en blodsockermätare, en spruta + kanyler eller en handenhet till insulinpumpen samt något sött som jag kan äta om jag blir låg. Helst av allt hade jag velat slippa detta, men det går inte och alla dessa saker är livsviktiga för mig. Det var då jag fick en fetish, eller som Lisa säger en dille för handväskor. Om jag måste gå omkring med saker jag själv inte valt att göra resten av mitt liv vill jag iallafall se snygg ut när jag gör det.
 
   
Varit blandat sol & mulet idag, känns lite tråkigt men samtidigt skönt. Igår var det nästan alldeles för varmt. Man blir väl aldrig riktigt nöjd. Nu har tre franska personer flyttat in hos oss, lyckan varade alltså bara en natt, & dessa personer röker på balkongen till vårt rum där dörren alltid står öppen...Äckligt, kan också tycka att det är ganska respektlöst då dem vet att all rök kommer in i rummet.  Tur att vi checkar ut på torsdag.
 
På kvällen blev det pizzabuffé, riktigt gott, det var några dagar sedan vi var ute & åt.  
 
--------
 
Imorse omkom fler än 70 människor i en flygkrash i Colombia. I flygplanet befann sig det brasilianska fotbollslaget Chapecoense, journalister, besättningsmän samt medlemmar från klubben. Brasilien har utlyst tre dagars landssorg & man märker att befolkningen här är väldigt berörda, gatorna har t.ex. varit relativt folktomma, mycket har varit stängt och händelsen har varit på nyheterna hela dagen.
 
 
.
 
 
 
 
Brasilien - Paraty
Varit en hyfsat jobbig natt. Våran AC på rummet fungerade inte & de två tyskorna som vi bodde med (det har checkat ut idag) ville inte ha på fläkten under natten då den låter så mycket. Med andra ord så ville dem hellre avlida, svettig & äcklig, i en olidlig hetta som uppstod... Ingen av oss hade heller stängt fönstret så när jag vaknade i panik under natten av värmeslag var hela rummet fylld med mygg. Efter jag stängt fönstret lyckades jag tillslut somna och det var otroligt skönt på morgonen att komma ut från rummet.
 
Jag & Lisa har nu bokat ett boende vid Iguazufallen, ett dubbelrum, där vi själva får kontrollera temperaturen i rummet. Vi ska såklart fortsätta bo på hostels, men det känns skönt att kunna vara för oss själva någon gång & det är väl alltid bra att variera sig. 
 
En riktigt varm dag idag igen, har legat i solen med lite olja på kroppen & stekt. Det känns som att det bara blir varmare och varmare för varje dag som går! Efter Iguazufallen kommer vi ta bussen ner till Buenos Aires i Argentina & under denna period är det inte ovanligt att temperaturen där stiger över 40+...
Det är riktigt hårt att resa runt här! 
 
Nu har min telefonladdare också "försvunnit" helt plötsligt från hostlet. Riktigt irriterande. Eftersom telefonen är död kan jag tyvärr inte ladda upp några foton idag. Ska gå på stan imorgon och söka efter en ny laddare, min gamla kommer jag antagligen aldrig få se igen. Ska även köpa ett par nya solglasögon, jag är inne på mina femte nu! Mina första försvann med vågen de första dagarna i Brasilien, de andra "försvann" på hostlet i Buzios tillsammans med min hårborste, tredje gick sönder då någon liite överviktig satte sig på solglasögonen under en båtutflykt (som låg på min plats!!) & fjärde råkade jag själv ta sönder idag... It sucks, solglasögon här i Brasilken är väldigt dyra trots att de oftast är fejkat skräp. Ja ja, inget att göra något åt. Får hoppas morgondagen blir bättre. 
 
Som kompensation för att det inte blev några foton idag lägger jag upp dessa gamla bilder istället (vissa har aldrig visats här tidigare....)
 
 
Brasilien - Paraty
 
 En bra första advent! 
Varit en av de varmaste dagarna hittils som vi upplevt i Brasilien. På morgonen promenerade vi till busstationen & köpte biljetter till Sao Paulo som vi åker till på torsdag. I Sao Paulo köper vi biljetten till Iguazufallen, åker vidare med nattbussen, & om allt går som planerat har jag om en vecka bockat av ytterligare ett av världens sju naturliga underverk! 
 
På eftermiddagen tog vi bussen till ett vattenfall, som jag skrivit tidigare är jag inte ett riktigt fan av det, men vi var ju tvungen att se ett så vi kan jämföra med Iguazufallen!.. Vi tog ett härligt & välbehövt dopp, några foton & begav oss hem igen.
 
  
Jag fick upp ett minne på Facebook idag om att det var 2 år sedan jag la upp fotot nedan. Trots att detta är bland det skummaste både jag & Lisa någonsin ätit så älskar jag denna bild, främst p.g.a alla färgerna, men också för att det är ett minne av den första kvällen i den kaosartade, vietnamesiska, huvudstaden Hanoi.