Carola Nylund

Brasilien - Paraty
Idag gick vi på stan och köpte en ny telefonladdare. Jag kunde heller inte motstå en liten gummihandväska från Havaianas som jag gått runt & spanat på i några dagar. Köpsuget blev för stort. För mig är denna handväska väldigt praktisk då den passar perfekt som förvaring för mina diabetestillbehör. Jag kan ha både Libren, handenheten till min insulinpump, börsen där m.m. Den skyddar även mot smuts & väta, sedan skadar det inte att den dessutom är supersöt! 
 
Innan jag fick diabetes använde jag nästintill aldrig handväska. Det fungerade helt enkelt inte då jag alltid slarvade bort den + alla tillbehör som var i. Kan verkligen inte understryka att det verkligen inte var min grej. Sedan, för sju år sedan tror jag det är nu, fick jag diabetes typ- 1. En livslång sjukdom där jag alltid måste tänka några steg före, där jag måste ha med en blodsockermätare, en spruta + kanyler eller en handenhet till insulinpumpen samt något sött som jag kan äta om jag blir låg. Helst av allt hade jag velat slippa detta, men det går inte och alla dessa saker är livsviktiga för mig. Det var då jag fick en fetish, eller som Lisa säger en dille för handväskor. Om jag måste gå omkring med saker jag själv inte valt att göra resten av mitt liv vill jag iallafall se snygg ut när jag gör det.
 
   
Varit blandat sol & mulet idag, känns lite tråkigt men samtidigt skönt. Igår var det nästan alldeles för varmt. Man blir väl aldrig riktigt nöjd. Nu har tre franska personer flyttat in hos oss, lyckan varade alltså bara en natt, & dessa personer röker på balkongen till vårt rum där dörren alltid står öppen...Äckligt, kan också tycka att det är ganska respektlöst då dem vet att all rök kommer in i rummet.  Tur att vi checkar ut på torsdag.
 
På kvällen blev det pizzabuffé, riktigt gott, det var några dagar sedan vi var ute & åt.  
 
--------
 
Imorse omkom fler än 70 människor i en flygkrash i Colombia. I flygplanet befann sig det brasilianska fotbollslaget Chapecoense, journalister, besättningsmän samt medlemmar från klubben. Brasilien har utlyst tre dagars landssorg & man märker att befolkningen här är väldigt berörda, gatorna har t.ex. varit relativt folktomma, mycket har varit stängt och händelsen har varit på nyheterna hela dagen.
 
 
.