Carola Nylund

Umeå
Imorgon åker jag med morgonflyget till Umeå och blir inlagd där över natten. Jag ska göra en angiografi för att se hur kärlen ser ut samt två andra undersökningar. Ska bli skönt att komma bort från Kiruna, även bara för en dag.
 
I tisdags var jag & Bettan på medicinmottagningen och träffade Fredrik Kjellberg som gjorde ett ultraljud på mitt hjärta då jag fått hjärtsvikt. Vi berättade för honom om hur dåligt vi tycker att sjukhuset i Kiruna behandlat mig & att det kändes som att många läkare, inte bara i Kiruna utan andra ställen också, har svikit mig. Han höll med.  

Som jag sagt tusen gånger tidigare - min vård hade haft så mycker mer att önska. Mycket mycket mer

Det kändes bra att prata med Kjellberg. För två år sedan när jag fick min diagnos moyamoya hjälpte han mig mycket, han pratade t.ex. med specialister i Stockholm m.m. Jag har tidigare t.o.m. fått
 hans privata mobilnummer om det skulle vara något akut. I den vevan var jag dock inställd på att göra operationerna i Tyskland och jag tappade då kontakten med Kjellberg vilket var riktigt synd...
 
För lite mer än tre år sedan tog en annan läkare över diabetes sektionen på medicinmottagningen och hon fick då hand om mig och alla mina andra sjukdomar. De senaste två åren har hon gjort så många idiotiska misstag och jag kände mig så sviken av henne.

Jag berättade för Kjellberg att jag inte vill träffa henne mer utan att jag vill byta läkare och när han frågade vem jag ville ha istället sa både jag & Bettan DIG i kör. Han är en väldigt seriös läkare som dessutom är specialist på hjärtat.

Så det var så det blev. Min framtida kontakt och läkare (även för diabetesen!!) i Kiruna är nu Fredrik Kjellberg. Känns jätte bra. Han känner dessutom Mia von Euler (strokespecialisten jag träffade i Stockholm) då de tidigare jobbat på Karolinska sjukhuset tillsammans, och han tyckte att vi ska absolut lyssna på Mia om att bli behandlad på universitetssjukhus. Så nu är det alltså godkänt - jag får välja mellan Umeå eller Stockholm!
 
Men... Jag vet ju hur fort allt kan förändras på bara några sekunder. Jag ska inte ropa hej förrän jag är över bäcken än.