Carola Nylund

Resultat på angiografin
 
Förra veckan ringde min läkare Ola från Umeå och berättade att resultatet från angiografin hade kommit. Tidigare var det nästan helt stopp på blod till min vänstra del av hjärnhalvan men idag ser det mycket bättre ut! Det är fortfarande inte helt återställt men det blir progressivt bättre. På min högra sida var blodflödet avsevärt bättre. Riktiga goda nyheter alltså!! 
 
I Umeå fick jag även göra ett ultraljud på hjärtat och en njurfunktions undersökning som jag inte fått svar på än. Men de kunde i alla fall se att mina njurvärden ser mycket bättre ut än vad det gjorde i december. 

Det är nu klappat & klart att jag får välja mellan Stockholm eller Umeå. Är väldigt kluven, det är både för- och nackdelar med bägge. Det är ingenting jag behöver bestämma nu, utan jag kan göra det när jag kommer hem från resan till Mexico. Just nu lutar det dock mot Umeå, jag har aldrig blivit bemött så bra som jag blivit där. Men som sagt så har jag inte bestämt mig än. När jag kommer hem från resan ska jag få åka tillbaka till Umeå för att försöka sänka mitt blodtryck ytterligare, jag ska också få testa någon ny medicin som jag inte vet vad det var för något. När Ola ringde och berättade de goda nyheterna var jag i ett lyckorus så jag kommer inte ihåg vad den nya medicinen skulle vara till. Det får bli en överraskning när jag kommer dit.  

I tisdags var jag också i Gällivare på ögonundersökning & laser. Jag klarade det galant! Gången innan jag var där var jag tvungen att avbryta lasern, den är så obehaglig. Magen vrider sig, jag börjar svettas och det känns som att jag ska tuppa av när som helst. Men som sagt nu klarade jag av det. Det kan ha berott på att jag fick dubbelt så mycket lugnande än vad jag fått tidigare. Men ändå. Riktigt skönt! Fick också höra att mina ögon ser MYCKET bättre ut nu än tidigare. Lasern fungerar alltså bra emot de nya blodkärlen som bildas i ögonen.
 
 
Glad glad glad är jag. Och om 8 timmar & 29 minuter sätter vi oss sätter vi oss på planet mot Mexico.