Carola Nylund

Resultat på angiografin
 
Förra veckan ringde min läkare Ola från Umeå och berättade att resultatet från angiografin hade kommit. Tidigare var det nästan helt stopp på blod till min vänstra del av hjärnhalvan men idag ser det mycket bättre ut! Det är fortfarande inte helt återställt men det blir progressivt bättre. På min högra sida var blodflödet avsevärt bättre. Riktiga goda nyheter alltså!! 
 
I Umeå fick jag även göra ett ultraljud på hjärtat och en njurfunktions undersökning som jag inte fått svar på än. Men de kunde i alla fall se att mina njurvärden ser mycket bättre ut än vad det gjorde i december. 

Det är nu klappat & klart att jag får välja mellan Stockholm eller Umeå. Är väldigt kluven, det är både för- och nackdelar med bägge. Det är ingenting jag behöver bestämma nu, utan jag kan göra det när jag kommer hem från resan till Mexico. Just nu lutar det dock mot Umeå, jag har aldrig blivit bemött så bra som jag blivit där. Men som sagt så har jag inte bestämt mig än. När jag kommer hem från resan ska jag få åka tillbaka till Umeå för att försöka sänka mitt blodtryck ytterligare, jag ska också få testa någon ny medicin som jag inte vet vad det var för något. När Ola ringde och berättade de goda nyheterna var jag i ett lyckorus så jag kommer inte ihåg vad den nya medicinen skulle vara till. Det får bli en överraskning när jag kommer dit.  

I tisdags var jag också i Gällivare på ögonundersökning & laser. Jag klarade det galant! Gången innan jag var där var jag tvungen att avbryta lasern, den är så obehaglig. Magen vrider sig, jag börjar svettas och det känns som att jag ska tuppa av när som helst. Men som sagt nu klarade jag av det. Det kan ha berott på att jag fick dubbelt så mycket lugnande än vad jag fått tidigare. Men ändå. Riktigt skönt! Fick också höra att mina ögon ser MYCKET bättre ut nu än tidigare. Lasern fungerar alltså bra emot de nya blodkärlen som bildas i ögonen.
 
 
Glad glad glad är jag. Och om 8 timmar & 29 minuter sätter vi oss sätter vi oss på planet mot Mexico.  
 
 
 
 
Umeå
Imorgon åker jag med morgonflyget till Umeå och blir inlagd där över natten. Jag ska göra en angiografi för att se hur kärlen ser ut samt två andra undersökningar. Ska bli skönt att komma bort från Kiruna, även bara för en dag.
 
I tisdags var jag & Bettan på medicinmottagningen och träffade Fredrik Kjellberg som gjorde ett ultraljud på mitt hjärta då jag fått hjärtsvikt. Vi berättade för honom om hur dåligt vi tycker att sjukhuset i Kiruna behandlat mig & att det kändes som att många läkare, inte bara i Kiruna utan andra ställen också, har svikit mig. Han höll med.  

Som jag sagt tusen gånger tidigare - min vård hade haft så mycker mer att önska. Mycket mycket mer

Det kändes bra att prata med Kjellberg. För två år sedan när jag fick min diagnos moyamoya hjälpte han mig mycket, han pratade t.ex. med specialister i Stockholm m.m. Jag har tidigare t.o.m. fått
 hans privata mobilnummer om det skulle vara något akut. I den vevan var jag dock inställd på att göra operationerna i Tyskland och jag tappade då kontakten med Kjellberg vilket var riktigt synd...
 
För lite mer än tre år sedan tog en annan läkare över diabetes sektionen på medicinmottagningen och hon fick då hand om mig och alla mina andra sjukdomar. De senaste två åren har hon gjort så många idiotiska misstag och jag kände mig så sviken av henne.

Jag berättade för Kjellberg att jag inte vill träffa henne mer utan att jag vill byta läkare och när han frågade vem jag ville ha istället sa både jag & Bettan DIG i kör. Han är en väldigt seriös läkare som dessutom är specialist på hjärtat.

Så det var så det blev. Min framtida kontakt och läkare (även för diabetesen!!) i Kiruna är nu Fredrik Kjellberg. Känns jätte bra. Han känner dessutom Mia von Euler (strokespecialisten jag träffade i Stockholm) då de tidigare jobbat på Karolinska sjukhuset tillsammans, och han tyckte att vi ska absolut lyssna på Mia om att bli behandlad på universitetssjukhus. Så nu är det alltså godkänt - jag får välja mellan Umeå eller Stockholm!
 
Men... Jag vet ju hur fort allt kan förändras på bara några sekunder. Jag ska inte ropa hej förrän jag är över bäcken än.
Mexico
 
 
---> År 2016 - vad kan egentligen vara en bättre start på det nya året än att boka en resa?
 
Sagt och gjort - den 22 februari åker jag, Victor & hans arbetskamrat Mange till Mexico! Planen är backpacka en månad på Yucatan halvön, efter den karibiska kusten. Ska bli riktigt spännande! Jag har redan börjat räkna ner dagarna. Ett perfekt sätt att starta det nya året på.
 
 
  
 
Cancun undervattenmuseum - en av många anledningar att ta dykcert?

I vattnen strax utanför Cancún i Mexico kan man snorkla eller dyka i ett av världens största undervattensmuseum med över 400 skulpturer. Museet vill bland annat visa hur konst interagerar med naturen, där det marina livet bebor och lever i detta skapade rev. Man hoppas också kunna locka några av de 750 000 turister som årligen besöker turistdestinationen bort från de populära och redan tungt belastade korallreven