Carola Nylund

Argentina - Patagonien, el Calafate
Julafton!
 
Andra gången jag spenderar julafton utomlands. Känns ganska skönt att slippa julruschen & all stress som hör till men samtidigt saknar man julmusten, glöggen, ljus & Tjuren Ferdinand. I övermorgon ska vi och vandra på glaciären Perito Moreno, det är alltså inga stränder eller palmer här, och vädret kan liknas med en tidig höst i Kiruna. Det är nog bra att variera sig då nästan hela vistelsen i Brasilien handlade om stränder och bad.
Efter Argentina ska vi vidare upp till Bolivia som också är bladndad värme och kyla och sedan kommer vi avsluta i Colombia med Amazonas samt strand och bad i det karibiska havet.  Låter som en bra plan. 
 
Idag tänkte vi egentligen laga julmat men latheten tog över och dessutom har massa tyskar ockuperat köket. Vi gick på en restaurang istället och åt en helt OK köttgryta och sedan gick vi på ett supermarkt och köpte allt som behövs till en god plockbricka samt lite öl. På kvällen spelade vi ölspel med några tyskar & vid 12- slaget började argentinarna skjuta raketer, precis som vi gör på nyår. En annorlunda men bra julafton!
 
Feliz Navidad till er alla.