Carola Nylund

Argentina - Patagonien, Bariloche
Okej, nu kan man ungefär säga att glaset krossades för mig. Jag inser nu att jag kanske inte är den mest ansvarsfulla människan som gått på denna jord.
 
Jag tappade återigen bort alla mina värdepapper... Sjukförsäkringen, intyg på mina mediciner och medicinsk bakgrund, och det gula vaccinationskortet som är hur viktig som helst i Sydamerika då den bevisar att jag tagit vaccinet mot gula febern. Utan kortet kommer jag inte in/ut ur varken Bolivia eller Colombia. Så de sista 24 timmarna har känts väldigt kritiska för mig och jag vill inte ens veta vad mitt blodtryck varit på. 
 
Jag och Lisa började tänka tillbaka på var vi senast sett mappen med värdepapprena i. Vi visste att vi hade det på hostlet i el Calafate, 150 mil bort. Lämnade jag mappen där? Vi tror det. Eller lämnade jag den på bussen som jag gjorde sist jag tappade bort allting? Nje, tveksamt. Vi skrev på messenger till hostlet i el Calafate och frågade om de hittat den, vi såg att meddelandet öppnades men det kom inget svar. Tolv timmar senare skrev vi igen, inget svar då heller. Tillslut pratade jag med kvinnan i receptionen på vårt nuvarande hostel som ringde hostlet i el Calafate som sa att de inte hittat något. Jag och Lisa promenerade till busstationen för att höra med dem, efter att ha Google translateat allt förstod dem vad vi menade och började ringa runt. Men mappen var spårlöst borta. De lovade att ringa mig om det skulle dyka upp... 
 
Jag och Lisa gick och åt lunch och sedan tröstshoppade vi trots att det är knökfullt i våra väskor. Tankarna snurrade - vad skulle vi göra nu? Försöka gå till ett sjukhus och använda Google för att någon skulle förstå att jag måste ta vaccinet igen? Verkade hopplöst, och dessutom i jul & nyårstider, det är bokstavligt talat röda dagar var och varannan dag här i Argentina, eller så är det siesta. 
 
När vi kom tillbaka till hostlet ropade och vinkade dock receptionisten glatt och berättat att de hittat min mapp i el Calafate. Jag kommer få tillbaka den på måndag! Lyckoruset i kroppen alltså. Vi trodde ju allt var kört.
 
Vad som än händer löser det sig alltid för mig.
 Jag är svamlig, förvirrad och tappar bort saker hela tiden (t.ex. kartan jag höll i handen när vi gick till busstationen var borta när vi gick tillbaka...) men som sagt går allting bra ändå. Jag tror helt ärligt på att jag har någon där uppe som ser till mig. 
 
Victor blir faktiskt grinig när både stora som små problem alltid löser sig för mig, han tycker att jag bara flyter fram, litar på turen och att det alltid går i lås. Du lär dig aldrig på det sättet. Nu har han i princip beordrat mig att ge alla min värdesaker till Lisa tills han kommer till Colombia och kan hålla koll på allt. Han föreslog att jag ska hålla reda på ett blankt papper resan ut för att bli mer ansvarsfull. En liten rolig tanke faktiskt. 
 
För övrigt är Bariloche en riktigt fin stad, vi ska strax ut och gå efter gågatan o kika lite vad som finns där.
 
Nu har Javier hört av sig så nu måste vi börja planera våra rutter vilket vi inte riktigt gjort tidigare. Känns riktigt roligt att komma tillbaka till Cochabamba och få träffa Javier & hans familj samt Anna-Maria igen.