Carola Nylund

V.16 Strokecenter Umeå

Uppstigning 05.00. Sölar så mycket att jag var fem minuter från att missa flygplanet. Tur att jag kom med.

 

Väl i Umeå fick jag frukost på strokecenter. De tog några prover. Sedan tog de mitt blodtryck, 240/140... Hemskt. Kanske min kropp motverkar min medicin och trycker upp det ännu mer, för att "försvara" kroppen.

 

  Återigen moment 22. Sänker jag inte mitt blodtryck havererar alla mina organ - har redan njursvikt, hjärtsvikt & måste behandla ögonen med laser med jämna mellanrum. Kan också få hjärnblödning. Sänker jag blodtrycket så det blir nornalt får jag dock en till hjärninfarkt. Är inte det moment 22 så vet jag inte om det finns något som är det. Nu gäller det att försöka göra något dåligt till mindre dåligt. Pressa trycket till gränsen precis innan jag får stroke känning. Efter det kan kanske kroppen vänja sig vid trycket och efter en lång tid kunna göra ett nytt försök. Men normalt tryck kommer jag aldrig att ha.

 

Nåja, jag ska träffa överläkaren Ola efter klockan tre idag. Hade kunnat göra det tidigare men jag övertalade honom att göra det lite senare - IKEA har öppnat i Umeå och jag vill hinna förbi där en sväng. Imorgon ska jag göra en PET-undersökning på morgonen och får förhoppningsvis åka hem efter det.

 

Ha en bra dag allihopa. Här på strokecenter är det väldigt lugnt för omväxlingsskull. I Umeå är det strålande sol fast ändå ganska kyligt. 😊