Carola Nylund

Mäta blodsocker med mobilen
Idag kan jag mäta mitt blodsocker med mobiltelefonen! Låter otroligt men det är faktiskt sant. Är helt lyrisk. För sex år sedan när jag fick min diagnos, diabetes typ -1, trodde jag aldrig att jag någonsin skulle kunna mäta mitt bs på detta sätt! Var övertygad om att jag alltid skulle vara tvungen att sticka mig i fingret flera gånger om dagen. Men för snart ett år sedan lanserades den fantastiska Libren. Och därefter en app, Glimp, som gör att man kan skanna sensorn till libren med telefonen för att få se sitt bs. 
 
Tekniken går verkligen fram och man får ett pytte, pytte, pytte litet hopp om att vi diabetiker kanske en dag skulle kunna bli frisk och slippa den jävliga sjukdomen. Nåja, det får tiden utvisa. 
 
 
GÖTEBORG 
 
Förra söndagen bilade vi ända ner till Göteborg. Det tog cirka 19h och när vi kom dit var vi helt slut, det var den längsta bilresan jag någonsin gjort i ett sträck! De andra hade varit i Göteborg tidigare men för mig var det första gången så det var lite spännande. 
 
Den fritid som vi skulle ha här hade jag planer på att gå till Liseberg men väl framme i Göteborg fick jag reda på att det bara var öppet under helgen och vi skulle bara vara där från måndag till torsdag. Det blev en kort sväng förbi Ullared istället.  
 
Jag hade också lite planer på att shoppa då jag är så otroligt less på min garderob just nu. Det slutade dock med att det enda jag kom hem med i klädesväg var ett linne och ett par ankelsockar. 
 
  
På fredag var vi hemma igen. På kvällen blandade jag och Lisa några drinkar och sedan gick vi ut, man måste passa på när hon väl är i Kiruna! Nästa gång hon kommer upp hit är troligtvis vid jul. 
 
 
 
 På lördag spelade vi alla bowling (jag vann!!)