Carola Nylund

Operation
 
 
 OM 20 DAGAR GÖR JAG MIN OPERATION 😃 
Äntligen äntligen äntligen äntligen. Nu har jag fått det beviljat. Den 8 maj smäller det. Då kommer jag få göra min operation, i Berlin, av Prof. Dr. Peter Vajkoczy! Snabba ryck i Tyskland.
 
 
Jag kan helt ärligt inte förstå det själv.
Efter ett liv med felaktiga diagnoser, misstänkta sjukdomar, sömnlösa nätter, stress och oro kan jag nu säga att den biten är över. Jag har fått rätt diagnos och en förklaring till varför allt blivit som det blivit. Det senaste året har jag stångat mig blodig och bråkat med både försäkringskassan och landstinget om ifall jag ska bli en försökskanin här i Sverige eller inte. Och nu kan jag äntligen säga det. Min ansökan om utlandsvård har blivit godkänt och jag kommer bli opererad av en erfaren neurokirurg i Tyskland. Nu kan jag börja fokusera och lägga min energi på operationen i stället. Det är helt ofattbart, känner ett lyckorus som går genom kroppen. 
  
Som sagt är det snabba ryck i Tyskland. Den 6/5 kommer jag att bli inlagd på Charité (ett av Europas största universitetssjukhus) och på fredag 8/5 kommer Peter Vajkoczy operera min vänstra hjärnhalva. Jag vet inte hur det kommer sluta eller hur länge jag måste vara kvar där och har därför bara bokat en enkelbiljett till Berlin. Det jag vet är att det kommer bli mitt livs viktigaste dygn hittills. 
  
Jag har varit i Berlin två gånger tidigare och tycker riktigt bra om staden. Sjukhuset Charité ligger i centrala delen av Berlin, och eftersom vi måste åka ner dit mer än en vecka innan jag blir inlagd kommer vi ha gott om tid att utforska staden. Jag, Victor och Lisa flyger dit på onsdag 29/4 då jag redan på torsdag ska börja mina undersökningar. Jag ska t.ex. göra ett smeartest, MRI och en PET-undersökning som de kommer ha som underlag för operationen. Två dagar senare kommer även Lucas, Göran och Bettan dit. Det betyder otroligt mycket att ni alla kommer till Berlin för min skull. Vill också passa på att tacka alla er andra som funnits för mig den senaste tiden. Hade inte klarat mig utan allt stöd som jag har fått ❤